Monday, June 13, 2011

The memory just come by...

Finally, setelah lebih kurang sebulan tengok (tak de la sampai tiap2 hari...) akhirnya habis jugak Glee season... Lagu 'Somewhere Over The Rainbow' in the last scene tu memang mengingatkan aku kepad kenangan tahun 2005 where i joined the school's drama team... the team were setup to compete in the Minggu Bahasa MRSM Zon Utara... The theme was, MUSICAL... since then, i just like musical...

Bermula dengan Minggu Bahasa Zon Utara di Langkawi... memang tak sangka kami boleh jadi Johan drama termasuk dengan anugerah2 khas (Best Actress, Best Supporting Actor, Best Director & Best Costumes)... Who knew, dengan hanya 9 hari preparation (casting, props, costumes, rehearsal) semua ni menjadi... tambahan pulak dengan isu-isu dan krisis yang melanda the day before the competition...

Habis je Minggu Bahasa, tiba2 pulak dapat jemputan mewakili Daerah Pendang untuk English Drama Competiton peringkat negeri Kedah... sekali lagi, semua bekerja keras... (rumour said that this is the first time MRSM join this competition sebab MRSM macam dipandang slack... Kata orang juga, kami dijemput pun memang sebab dah memang tak ada drama team lain kat daerah Pendang ni... so to play safe, dorang pun jemput kami...)... Tema bagi competition tu, BEBAS... so sekali lagi kami present our 'Wizard of Oz'... we end up getting the Runner-Up even though memang kami confident untuk menang sebab our presentation really different with others yang typically cerita pasal dadah and teenage social problem... But once again, Umi got the Best Actress. One of the judges (an English woman) said that your team should be the winner... Chief judge kata, our team just get less 5 marks from the winner in the 'originality' part... Kalau tidak, dah boleh wakil Kedah dah untuk national level...

Then come the 'kemuncak segalanya'... Minggu Bahasa MRSM Peringkat Kebangsaan di MRSM Pengkalan Chepa... Persiapannya macam biasa... cuma lebih psiko sebab bilik latihan untuk keempat-empat team sebelah2 je... Juara jatuh kepada MRSM Serting, Naib Juara tak pasti dapat kat siapa... dorang just announce Winner & Runner-Up je... so kami pun self proclaim dapat nombor 3 sebab at least kami dapat gak Best Actress (once again, that goes to Umi)... another 1 team tak dapat apa-apa pun...

Frankly, the time with the drama team is the most memorable experience sepanjang 5 tahun di MRSM Pendang... masih tebayang-bayang waktu audition... aku nyanyi lagu westlife (dah tak ingat lagu apa)... actually memang nervous sangat waktu tu... rasanya itu first time aku serius acting (chewaahh...)... sebelum ni, persembahan atas pentas yang lain (minggu aktiviti & etc...)
cuma main2..




Rehaersal time (tak semua ada...)


Izrati ( aku dah lupa hang watak apa) & Nural The Wicked Witch



aku paling suka time make-up... that was the moment i missed the most... putih berkilat Fakhri waktu ni... huhu...





Backstage


Ini saja gambar yang aku ada (ye la, dulu mana digital camera ni mahal... DSLR apatah lagi... Ada kamera filem pun dah cukup bangga...)... Actually aku tak perna tengok balik pun persembahan kami... tak tau la ada ke tak video untuk ketiga-tiga persembahan ni... Serius teringin gila nak tengok video ni...

Wednesday, June 8, 2011

Dunia2...

Pelik-pelik dunia zaman sekarang..

Pegawai tentera pun boleh tukar jantina... ish3... (klik gambar untuk paparan besar)

Pelikkan, lepas 6 bulan baru laki ni tau... tu pun sebab orang bagitau... apa yang dia buat dengan bini dia dalam 6 bulan tu??? Musykil2... (klik gambar untuk paparan besar)

Saturday, June 4, 2011

Kena Saman...

Aduh... first time kena saman... macam mana la aku boleh tak perasan yang lesen aku dah 2 minggu mati... yang JPJ pun, kenapa la yang buat roadblock kat situ... dah la lepas selekoh, memang unexpected la... selalunya kalau kena tahan, tunjuk lesen, lepas tu lepas la... so semalam waktu kena tahan, dengan confidentnya aku bagi lesen... tengok-tengok dah lesen dah mati 17/5/2011... adoi... My lesen yang dah mati...

Surat saman


Wednesday, June 1, 2011

Really!!! Never judge a book by it's cover...

Cuma nak mengingatkan diri sendiri supaya jangan terlupa tentang benda perkara ni... Aku selalu tengok video Susan Boyle ni sebab it is one of a very good example the above phrase...


video

Boleh anda lihat Simon Cowell (termasuk la audience) punya expression waktu Susan ni masuk pentas dan waktu dia kata dia nak jadi professional singer dan nak nyanyi lagu Elaine Paige... When she started singing, semua orang amazed... siap bagi standing ovation... I really found this video is very inspiring...

Aku pun nak kawen gak....

Bila masuk musim cuti sekolah, ramai la orang pakat-pakat nak kawen... kadang-kadang jeles gak tengok orang kawen ni... Bertambah jealous bila tengok kawan-kawan sepermainan dah kahwin (walaupun dorang tua setahun, dua daripada aku)... event ada yang dah beranak pun... tapi bila fikir-fikir balik, siapa nak kawen dengan aku??? calon pun tak ada lagi... tapi tak pe la, mungkin bukan rezeki...

Apa-apapun tahniah buat KM (B) Mohd Syafiq Mohamad Fadeli kerana dah dapat satu pangkat lagi, 'Suami'... harap-harap tahun depan boleh naik satu pangkat lagi...


berlagak guna tengkolok kat abang ipar aku =)