Thursday, December 31, 2009

Perutusan 2010...

WELCOME 2010


THANKS 2009

Alhamdulillah... 2009 bakal berlalu (less than12 hours)... diharap smoga 2009 yg telah ditempuhi memberi pengalaman yg akan menjdi pengajaran kpd diri kita...

2010 menjelma... seperti biasa, sume org akian memasang azam b
ru... aku pun x trkecuali... byak dah azam yg di list kan... semoga sumenya trcapai la... ye la kan, setiap taun pasang azam, tp satu apa haram pun x jadi... huhu... harap2 taun ni menjadi la...

Azam 2010

1) Study hard n smart... (mcm besa la... rsanya sume student ada azam ni...)
InsyaAllah, taun 2010 ni aku akan berusaha sehabis mungkin utk nk nek kan blik aku nya pointer... ye la, klu bleh lps abes degree trus nk amek masters... semntara semangat nk blaja tu msih berkobar-kobar...(klu dh keje konfem la malas nk blaja blik...)

2) Have a healthy living
Ingatnya taun 2010 ni nk jd la sehat skit... wat exercise utk bdn... (klu dlu asyik nk bergolek atas katil je...) so klu bleh nk la joging kt tasik s.alam tu tiap2 minggu... (taun lps rsanya x sampai 5 kali pun aku p tasik tu...) selain exercise, makan pun kna jaga... makan ikut time n mkn yg sehat2 je... (aku dh lma stop mkn megi n minum air berkarbonat...)

Stakat tu je la kot... diharap sume org dpt bntu aku mncapai azam yg telah di buat ni... semoga taun yg mendatang lbih baik dari taun yg brlalu...

Monday, December 14, 2009

My Sis Wedding....

perkahwinan antara Sharifah Noor Hidayah & Ahmad Nazir... perkahwinan pertama dlm family aku... (After my mom n dad la...) x nk tulis byk (rumah x abes kemas lg)... tgk je la gmbar2 ni...




OOOPPSS!!!
HArap maaf... ini bukan pengantin yang dimaksudkan...



Pelamin impian....






detik2 mencemaskan...

video





Ciuman pertama sbg suami-isteri...



Guests Of Honour - (From Left) YB Senator Tuan Khalid b. Ahmad , YBM Dato' Seri Diraja Syed Razlan Jamalullail & YM Datin Seri Diraja Sharifah Hashmah...



Minta restu dlu...








RESULT!!! huhu...

Alhamdulillah.. brjaya gak dpt melepasi target utk dpt 3 pointer... bersyukur sgt2... dengan keptusan yang agak membuat aku terkejut... anda dpt bndingkn ngn result sem 2 (yg di post dlm blog pd 11/6/09)...

Berikut adalah komen (pndangn aku sndri la..) ttg subjek sem 3...

BEL 492 - Presentation Skills TARGET - B+ DAPAT - A-
Mulanya agak kurg confident ngn subjek ni... ye la, walaupun aku ska brckap dpn org, tp the nervous feeling masih ada. tnpa final paper, penilaian juz brdasarkan 2 individual presentations (publis speaking)... utk pengetahuan, for both presentations, aku hanya prepare (cri bahan n siapkan text) less than 12 hours b4 (even the time given is more than 2 months)... hehe... thanks madam norleza (nnt nk p open house lg =p)...

BJP 401 - Japanese Language TARGET - B DAPAT - B-
Konbanwa... asalnya aku keliru x tau nk amek apa utk 3rd language... Korean, Japanese, Mandarin or Spanish (Tp klu ada Hindi, aku mmg amek hindi...) last2 amek jepun... dr 14 klas, rsanya 5 kli aku ponteng (jgn tiru aksi tau...) untuk kuiz awl2 mmg bleh confident la nk score tinggi... tp bla jawab writing paper, mmg kecundang (sku x stdi sgt sbb aku igt ari tu ada listening test... bla msuk Hiragana, mmg terkangkang la...) dh la projek video pun tunggang langgang (aku x tgk lg final video tu)... bersyukur la dgn apa yg dpt...

CSC 428 - Computer Organization TARGET - B+ DAPAT - A-
Subjek fevret (ye ke???)... kli kedua blaja bnda ni (first sem aku dh fail paper ni..) rsa syok lak. bru la paham bnda apa yg aku blajaq wktu sem 1 dlu... klu dlu nk jawab paper ni mcm nk trcbut pala otak (ye la sbb dh otak kosong x tau apa...) tp kli ni aku bleh jwab dgn tenang la... huhu...

CSC 438 - Fundamental of Data Structures TARGET - B DAPAT - A-
first msuk klas ni mmg trnganga... ye la, dgn lecturer yg mmpunyai high expectation trhadap student2 nya (dia expect suma stu klas terer JAVA...) msuk je bab2 List, mmg suma x tau apa... lecturer tnya, dia jawab sendri... tp ntah bgaimana bla chapter last tu, bleh plak score... smpai test 2 bleh dpt 46/50... utk final mmg aku bleh kta x stdy la sbb pg sblm paper bru bkk buku... (even sblum tu ada gap lbeh krg 6 ari...) bla kuar soalan, redha je la jawab...

CSC 530 - Fundamentals of Multimedia Computing
TARGET - B+ DAPAT - B-
Subjek yg diajar oleh Ketua Program CS233, MR Y (teori)... rsanya bleh kira sblah tgn je bilangan klas yg aku p... dh la research paper aku hntar mlm sblm final paper (spatutnya hntar sblm rya... pemalasnya aku...) dh la soalan yg kuar 90% sebijik sma ngn soalan take home test... mmg rmai la yg kuar awal smbil tersenyum (pling awal, slps 45 minit paper start...) aku kuar slps sejam suku... dgn muka yg agak krg ceria...(nyesal x wt take home test tu btol2...)

CSC 535 - Multimedia Design and Development TARGET - A- DAPAT - B+
Aku terlalu amek mudah subjek ni... klas slalu x dtg... projek pun rsanya aku wat x smpai 10%... yg len sume bell n da gang wat (thanks to korg...)

CSC 564 - Computer Graphics, Design and Animation TARGET - A- DAPAT - B
chapter awl2 agk senang... tp bla dh lma mula la msuk chapter yg susah2 (bab2 multimedia ni mmg byk penghafalan... otak aku dh la benak dlm bab2 menghafal)... dh la utk assignment n projek lab pun aku wat 2 jam b4 nk hntr (tu pun edit yg org nye...) sedangkn org dh bg msa stu sem... aku dpt bygkan final paper aku aga teruk sbb carry mark 40+/50...

CTU 553 - Ethnic Relations TARGET - A DAPAT - A-
Skali lg... klas yg byk aku ponteng... 6 kli rsanya aku tuang klas ni... (x tau la psal apa part 3 ni byk sgt kla aku ponteng... huhu...) Dgn ustaz yg psiko (slalu dok mai belai2 tgn aku... pstu berckp la dpn2... abes 'hujan'....)

HBU 131 - Kesatria Negara 3 TARGET - A DAPAT - A
Hatriks for HBU subjek dpt A... (klu x dpt A gak mmg sia2 la aku jd komander) Perkara plg mncabar ialah pd bulan posa... kna dok kt pdg kawad dr kul 8pg- 1 tgh hr (8-10 bjalar kawad, 10.30 - 1 mengajar kawad)... klu x kuat iman, mmg burn la posa stiap sabtu...

Trlupa lak nk bgtau... aku dpt 3.32...\

Sem 3 dh brlalu.... skang nk msuk sem 4... seperti biasa, pasang niat n azam yg... brubah!!! brubah!!! brubah!!! pastikan sem yg mndatang lbeh baik dr yg sblm nya... (ayt yg sma sejak form 1)... kurangkan pemontengan klas... GUD LUCK 4 da next sem...