Thursday, December 31, 2009

Perutusan 2010...

WELCOME 2010


THANKS 2009

Alhamdulillah... 2009 bakal berlalu (less than12 hours)... diharap smoga 2009 yg telah ditempuhi memberi pengalaman yg akan menjdi pengajaran kpd diri kita...

2010 menjelma... seperti biasa, sume org akian memasang azam b
ru... aku pun x trkecuali... byak dah azam yg di list kan... semoga sumenya trcapai la... ye la kan, setiap taun pasang azam, tp satu apa haram pun x jadi... huhu... harap2 taun ni menjadi la...

Azam 2010

1) Study hard n smart... (mcm besa la... rsanya sume student ada azam ni...)
InsyaAllah, taun 2010 ni aku akan berusaha sehabis mungkin utk nk nek kan blik aku nya pointer... ye la, klu bleh lps abes degree trus nk amek masters... semntara semangat nk blaja tu msih berkobar-kobar...(klu dh keje konfem la malas nk blaja blik...)

2) Have a healthy living
Ingatnya taun 2010 ni nk jd la sehat skit... wat exercise utk bdn... (klu dlu asyik nk bergolek atas katil je...) so klu bleh nk la joging kt tasik s.alam tu tiap2 minggu... (taun lps rsanya x sampai 5 kali pun aku p tasik tu...) selain exercise, makan pun kna jaga... makan ikut time n mkn yg sehat2 je... (aku dh lma stop mkn megi n minum air berkarbonat...)

Stakat tu je la kot... diharap sume org dpt bntu aku mncapai azam yg telah di buat ni... semoga taun yg mendatang lbih baik dari taun yg brlalu...

Monday, December 14, 2009

My Sis Wedding....

perkahwinan antara Sharifah Noor Hidayah & Ahmad Nazir... perkahwinan pertama dlm family aku... (After my mom n dad la...) x nk tulis byk (rumah x abes kemas lg)... tgk je la gmbar2 ni...




OOOPPSS!!!
HArap maaf... ini bukan pengantin yang dimaksudkan...



Pelamin impian....






detik2 mencemaskan...







Ciuman pertama sbg suami-isteri...



Guests Of Honour - (From Left) YB Senator Tuan Khalid b. Ahmad , YBM Dato' Seri Diraja Syed Razlan Jamalullail & YM Datin Seri Diraja Sharifah Hashmah...



Minta restu dlu...








RESULT!!! huhu...

Alhamdulillah.. brjaya gak dpt melepasi target utk dpt 3 pointer... bersyukur sgt2... dengan keptusan yang agak membuat aku terkejut... anda dpt bndingkn ngn result sem 2 (yg di post dlm blog pd 11/6/09)...

Berikut adalah komen (pndangn aku sndri la..) ttg subjek sem 3...

BEL 492 - Presentation Skills TARGET - B+ DAPAT - A-
Mulanya agak kurg confident ngn subjek ni... ye la, walaupun aku ska brckap dpn org, tp the nervous feeling masih ada. tnpa final paper, penilaian juz brdasarkan 2 individual presentations (publis speaking)... utk pengetahuan, for both presentations, aku hanya prepare (cri bahan n siapkan text) less than 12 hours b4 (even the time given is more than 2 months)... hehe... thanks madam norleza (nnt nk p open house lg =p)...

BJP 401 - Japanese Language TARGET - B DAPAT - B-
Konbanwa... asalnya aku keliru x tau nk amek apa utk 3rd language... Korean, Japanese, Mandarin or Spanish (Tp klu ada Hindi, aku mmg amek hindi...) last2 amek jepun... dr 14 klas, rsanya 5 kli aku ponteng (jgn tiru aksi tau...) untuk kuiz awl2 mmg bleh confident la nk score tinggi... tp bla jawab writing paper, mmg kecundang (sku x stdi sgt sbb aku igt ari tu ada listening test... bla msuk Hiragana, mmg terkangkang la...) dh la projek video pun tunggang langgang (aku x tgk lg final video tu)... bersyukur la dgn apa yg dpt...

CSC 428 - Computer Organization TARGET - B+ DAPAT - A-
Subjek fevret (ye ke???)... kli kedua blaja bnda ni (first sem aku dh fail paper ni..) rsa syok lak. bru la paham bnda apa yg aku blajaq wktu sem 1 dlu... klu dlu nk jawab paper ni mcm nk trcbut pala otak (ye la sbb dh otak kosong x tau apa...) tp kli ni aku bleh jwab dgn tenang la... huhu...

CSC 438 - Fundamental of Data Structures TARGET - B DAPAT - A-
first msuk klas ni mmg trnganga... ye la, dgn lecturer yg mmpunyai high expectation trhadap student2 nya (dia expect suma stu klas terer JAVA...) msuk je bab2 List, mmg suma x tau apa... lecturer tnya, dia jawab sendri... tp ntah bgaimana bla chapter last tu, bleh plak score... smpai test 2 bleh dpt 46/50... utk final mmg aku bleh kta x stdy la sbb pg sblm paper bru bkk buku... (even sblum tu ada gap lbeh krg 6 ari...) bla kuar soalan, redha je la jawab...

CSC 530 - Fundamentals of Multimedia Computing
TARGET - B+ DAPAT - B-
Subjek yg diajar oleh Ketua Program CS233, MR Y (teori)... rsanya bleh kira sblah tgn je bilangan klas yg aku p... dh la research paper aku hntar mlm sblm final paper (spatutnya hntar sblm rya... pemalasnya aku...) dh la soalan yg kuar 90% sebijik sma ngn soalan take home test... mmg rmai la yg kuar awal smbil tersenyum (pling awal, slps 45 minit paper start...) aku kuar slps sejam suku... dgn muka yg agak krg ceria...(nyesal x wt take home test tu btol2...)

CSC 535 - Multimedia Design and Development TARGET - A- DAPAT - B+
Aku terlalu amek mudah subjek ni... klas slalu x dtg... projek pun rsanya aku wat x smpai 10%... yg len sume bell n da gang wat (thanks to korg...)

CSC 564 - Computer Graphics, Design and Animation TARGET - A- DAPAT - B
chapter awl2 agk senang... tp bla dh lma mula la msuk chapter yg susah2 (bab2 multimedia ni mmg byk penghafalan... otak aku dh la benak dlm bab2 menghafal)... dh la utk assignment n projek lab pun aku wat 2 jam b4 nk hntr (tu pun edit yg org nye...) sedangkn org dh bg msa stu sem... aku dpt bygkan final paper aku aga teruk sbb carry mark 40+/50...

CTU 553 - Ethnic Relations TARGET - A DAPAT - A-
Skali lg... klas yg byk aku ponteng... 6 kli rsanya aku tuang klas ni... (x tau la psal apa part 3 ni byk sgt kla aku ponteng... huhu...) Dgn ustaz yg psiko (slalu dok mai belai2 tgn aku... pstu berckp la dpn2... abes 'hujan'....)

HBU 131 - Kesatria Negara 3 TARGET - A DAPAT - A
Hatriks for HBU subjek dpt A... (klu x dpt A gak mmg sia2 la aku jd komander) Perkara plg mncabar ialah pd bulan posa... kna dok kt pdg kawad dr kul 8pg- 1 tgh hr (8-10 bjalar kawad, 10.30 - 1 mengajar kawad)... klu x kuat iman, mmg burn la posa stiap sabtu...

Trlupa lak nk bgtau... aku dpt 3.32...\

Sem 3 dh brlalu.... skang nk msuk sem 4... seperti biasa, pasang niat n azam yg... brubah!!! brubah!!! brubah!!! pastikan sem yg mndatang lbeh baik dr yg sblm nya... (ayt yg sma sejak form 1)... kurangkan pemontengan klas... GUD LUCK 4 da next sem...

Wednesday, August 26, 2009

Semangat Kemerdekaan...

Dh x brapa lma je lg nk merdeka... semangat kemerdekaan pun dh dtg kembali... bru 2 ari lps aku bersemangat nk msuk perbarisan kemerdekaan kt Bukit Jalil 31 hb ni... tetibe je kensel...(pdahal ada agenda trsembunyi... org dh wat lthan 3-4 minggu dah, aku bru p skali...) Tp x pe la, at least dpt gk bju 1MALAYSIA 2 helai... huhu...

aku nk post minggu lps bnda entry ni, tp mmandangkan laptop aku menghilangkan diri, trpaksa la postpone sbb 'brg baek' ni ada dlm laptop... (Alhamdulillah laptop aku dpt mncri jln kembali... jimat duit x yah bli laptop bru...) nk tau x apakah 'BRG BAEK' trsebut???

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
^^^^^^^^^^^^^^^^^
^^^^^^^^^^^^^^^
^^^^^^^^^^^^^
^^^^^^^^^^^
^^^^^^^^^
^^^^^^^
^^^^^
^^^
^




Iklan merdeka PETRONAS je... ye la, nk kongsi ngn org len la gak kan iklan yg mmg dinanti2kan setiap kali merdeka n raya.... huhu
bkn 1, ada byk lg....




dh mcm ayam ngn itik bercakap dh aku tgk...




Belilah barangan buatan Malaysia...

ok la... esok lusa aku upload lg... nk kuar g bli mkanan ni... enjoy la iklan2 ni...

Monday, August 17, 2009

PERKAD 2009

Skali lg PERKAD (Pertandingan Kawad Kaki) dtg... jika taun lpas aku msuk sbg pelatih, tp taun ni sbg komander... jika taun lpas kompeni C dpt no.2, taun ni kompeni C dpt johan kawad berpasukan trbaik... taun dpn??? maybe juara keseluruhan... huhu... jika kta berada di bwh, kta bleh la nk aim utk mencapai tmpat yg tinggi... tp bla kita sudah di atas, kt trpaksa utk mengekalkan pencapaian kta... (brfalsafah la plak...) tp kelmarin mmg hari yg memenatkan... (dr kul 6pg-11mlm... dgn PERKAD n PASKAD (Pasukan Khas Kawad) lg... dh la ari sblm tu pun mementkan gak...) tp pape pun, biar penat tp puas... dgn team PERKAD yg brjaya, PASKAD yg brjya gak... (bemakna latihan kawad dr kul 8.30mlm -1pg setiap ari slama hmpir 2 minggu berakhir...) mls nk tulis byk2... tgk je la bingkisan drpd PERKAD 2009...


team PERKAD Kompeni C 2009



poyo je aku kan...



slpas keluar medan...



PASKAD sblm msuk padang...



Team PASKAD

Wednesday, July 29, 2009

Waaaahhhh!!!! lma x mkn...

bru minggu lps aku mengidamkan nk makan benda alah ni... ye la... rsanya dh lma kot x jumpa benda alah... last pun maybe form 3 or form 4... tu pun mintak miss norm tlg belikan... tup2, pg td aku p nat ngn mak aku, jumpa la benda yg mmg jrg jmpa ni... BUAH JENTIK...

aku tnya kwn2 aku, byk gak yg x tau psal buah ni... minggu lepas ada kuar kosmo... dia tulis 'buah jentik-jentik'... ditulis jugak yg buah ni mmg jrg la bleh jmpa... pokok buah buah ni akan brbuah lps musim durian n rambutan... bg yg x penah tgk, ni ha gmbar buah tu...
cra nk makan dia senang je... bukak kulit pstu makan (bukak ngn cra menjentik, tu la yg dpt nma buah jentik tu... tp aku jentik bkn kulit yg trbukak, skali ngn isi2 trbang)... isi buah no kaler oren n rsa msm2 manis...

Ni la rupa buah jentik tu...

Makan cm mkn anggur...

uuummphhhh.... nikmatnya.... (dh jd syiman lak... huhu)

Sunday, July 19, 2009

Minggu Pemantapan Kualiti Komander Kesatria kali ke-11

Weekend ni mmg amat memenatkan... dengan adanya Minggu Pemantapan Kualiti Komander Kesatria kali ke-11 or (refreshment)... mungkin bukan nightmare, tp mmg banyak la komander2 yg kalau bleh nk mengelat dr program ni... huhu...

Acara brmula ari Jumaat kul 8.00 malam dengan kursus pengurusan jenazah... bygkan kul 7.45 malam sepatutnya dah kna kumpul, pda waktu aku bru smpai kolej stelah kuar tengok Harry Potter kt Mid Valley... (benci btol ngn KTM komuter!!! lebih dr sejam aku tunggu kt Mid n KL Sentral...) Alhamdulillah, sume brjalan dgn lancar...

Haaa!!!! Hari Sabtu la yg paling aku tensen skali... awal pagi kul 7 dh siap kumpul nk g pdg kawad... bermula dgn klas teori kawad oleh Cikgu Samdin dr kul 8 smpai kul kul 10.30... abes klas mengajar kwad, mula lah klas mengajar kawad plak bg pelajar Fakulti Sains Komputer n Matematik (Kompeni C) Part 1... benda yg sepatutnya abes kul 12.30, abes kul 1.15... abes tu nk g daftar ngan Majlis Perwakilan Komander Kesatria lak (MPKK)... uhhh... mmg penat... tanpa mandi aku trus je tukar uniform kpd pakaian sukan sebab kul 1.45 dh kna rollcall... aktiviti seterusnya smpai kul 6... lpas tu je bru leh rehat skit... kuar sek 7 makan nasi... (aku x menyentuh nasi dlm masa 24 jam dan hanya makan 2 mangkuk mi, satu pizza bun n sebotol besar 100 plus sahaja...)

Mlm kul 8 lak ada ceramah psal interview... abes je ceramah dlm kul 11, kena denda (aku guna istilah denda sebab klu nk kta 'hell' kurang lg la...) lak sebab sorg wat salah... (prinsip komander, sorg wat salah sume kena) n sebagai junior, terima je la... nk bleh wat pe lg... (tunggu la sem depan bla junior masuk....HAHAHA!!!) kul 1 bru aku smpai blik... polish kasut dua layer (pjg tadi dh guna, so kna polish blik), siap uniform ala2 kadar, aku pun trus tido... sbb mmg penat sgt...

Ahad pagi, kul 7.15 dh siap Rollcall depan blok... brgerak ke pdg kawad n mulakan refreshment kawad kaki n kawad tongkat... alhamdulillah, nasib baik la aku dapat komander pltun yg best n x de la brape garang n ganas seperti yg len... acara kemuncak ialah waktu penutup la... kena berbaris di bwah matahari kul 12 di tengah padang yg luas dengan memakai uniform... huuuuhhhh.... mmg mencabar mencabar ketahanan diri...(byk gak la komander2 yg 'tertewas' terutamanya siswi....)

So tamatlah Refreshment semester ini... tunggu la sem depan dengan junior2 bru hehe...

Sunday, July 12, 2009

Hari Sabtu yg memenatkan...

Hola...

semalam merupakan salah satu hari Sabtu yg memenatkan... bayangkan, kul 6.30 dh siap dgn uniform nk trun padang kawad for taklimat Koku... geram btul hati bla tengok student yang datang lambat... ye la, kita trun awal bukan men semangat lg, dorang siap boleh melenggang...

Abes je kawad, dlm kul 12 lbey, nk kna siap g PWTC lak... ada program ngn PM... program start 8.30mlm, tp kul 3.30 dh nk kna siap... tp nasib la bla smpai sna ada mknan... kul 5.30 coffee break, kul 6.00 dinner... mknan mmg sedap la (tu yg aku suka g event kt PWTC tu... huhu)

Bila dh start event tu, kira ok la... x dak la boring sgt... yg best Najib(PM) suh sume press kuar dri Dewan Merdeka tu... bla tgk paper ari ni, mmg skit sgt artikel psl bnda malam tu... BTW, kira ok la ucapan Najib smalam, byk la prkara yang dikongsikan dgn ahli dewan... tnpa bersembunyi... soalan2 dr peserta pun mmg 'HOT' n 'MENGANCAM' la... x leh la nk komen byk2 sbb press pun kna halau kan... huhu...
smpai je kolej mmg x bleh nk wat pe dah... letak je kpala mmg x sedar diri trus la...




Tahniah kepada Dato' Seri Mohd Najib Tun Hj Abdul Razak atas 100 hari memimpin Malaysia...

Sunday, July 5, 2009

back to school...

Konichiwa... haha... back to school... setelah org len brcuti selama hampir 2 bulan (aku sebulan lbeh skit je... waaa) tibalah masanya kembali mengadap lecturer ngn buku setebal ketul bata (mengadap la sangat... hehe...)
klas first esok, Bahasa Jepun (tu yg awl2 dh greet dlm bahasa jepun tu, amek berkat... hakhak...) tp klas esok x ful 2 jam kot sbb slalu klu 1st klas dlm sejam je... sesi taaruf la ktakan...
pape pun, harap sume org sukses dlm sem yg mendatang ni... start sem baru ngn azam yg baru (camtu la aku dr form 1 till now, tp x penah nk berubah pun... azam je lbey... huhu)
sayonara...

Monday, June 22, 2009

Tag Encik Kumin ;p

1. Ape perasaan anda sekarang?sekarang?(masa tgh tgh jwb tag ni la) ntah la... x de prasaan...
2. Saya nak makan? Macam2... Pizza, Spaghetti Bolognaisse, Caramel Popcorn GSC, Ikan Bakar, Sotong Goreng Tepung, Nasi Kandar Ayam Madu n byk lagi... (aku memang suka makan...)
3. Saya tak suka? pedas, gelap, pompuan gedik...
4. Impian saya? Popular, Bini 2, Anak 12 org (sume laki), gaji minimum RM 25000 sebula, masuk SYURGA...
5. Haiwan yang saya tak suka? Tikus, lipas, ular, boya...
6. Saya harapkan? sentiasa cemerlang dalam sume benda...
7. Jika boleh putarkan masa? saya nk jawab sume exam balik... bg dpt A++++
8. Saya pada 10 tahun akan datang? Dh kawin... ada anak... tgh smbung PhD... hidup bahagia...
9. Handphone saya adalah sebuah? Motorola V3i... nk beli iPhone 3G, duit x dak... klu nk gak, kna posa 1 sem...
10. Saya pernah bercinta sebanyak? 0 kali... hanya menyintai, tp x penah dicintai oleh org yg dicintai... kawen pun tunggu mak cari...
11. Saya suka pada? kesempurnaan
12. Kawan-kawan saya? biasa2 je...
13. Pernah dikhianati? ntah la... nape org nk khianat aku??? aku sorg yg low profile...
14. Apa yang anda hendak lakukan terhadap orang yang mengkhianati anda? what goes aroun, comes around... biar la tuhan yg balas... cash ke hutang x kesah..
15. Senaraikan 6 orang untuk di'tag': 6 org pertama dlm follower blog ni...

Bestari Road Tour 2009 : Segamat Johor

Penat, Best, Teruja, dan macam2 lagi... mmg suma perasaan bergabung sewaktu program ni... syok lak bergaul dgn budak2 sekolah rendah ni... comey2 n nakal... dgn aktiviti yg dilakukan, mmg best...



19 Jun 2009

Bertolak dari S.Alam lbey kurang 4.20... awalnya perjalan cam biasa... pakcik driver tu pasang cite Cinta U-Turn... aku pun tgk lbey2 kurang je... tp bla dh lepas RnR Seremban, suasana dalam bas bertukar hot bla pakcik bas pasang karaoke... mmg gamat la bas smpai Tangkak... Kami sume smpai d UiTM Segamat lbey kurang kul 10 mlm selepas makan di Bandar Segamat... Kali kedua aku pijak bumi UiTM Segamat selepas LIBK dlu... lpas aku jmpa la Teha jap...



20 Jun 2009

Awal kami bertolak ke Sekolah Kebangsaan Paya Jakas, Jementah... Rasanya tu la first time aku sampai sekolah yang hanya ada satu kelas untuk satu darjah (darjah 5 ada dua kelas... tu pun student dalam 50 lbeh je...) so bermula la sesi ice breaking n pembahagian kumpulan...

aku dapat kumpulan 6, kumpulan yg paling skit (7 org je...) Alhamdulillah sume aktiviti yg aku wat berjalan lancar... budak2 pun sume ikut cakap... tp budak2 kt skolah ni mmg honaq2 (nakal) gila... tp, honaq2 pun bla smpai sesi terakhir, tum pas gak sume...

sesi last yg memang menghibakan... (sesi apa lg klu bukan sesi menginsafkan diri yg bercakap ttg mak bapak...) bunyi esak tangis budak2 tu mmg mcm bunyi cenkerik waktu malam... ye la, bukan stakat budak2 skolah je, fasilitator pun pecah empangan gak... termasuk la aku... (ye la, sume benda yg Shak (tukang psiko) byak yg kna kt aku...huhu...) tp ada 2 org India mmg kering je... tak tau la sma ada x de prasaan or x paham...

21 Jun 2009

Cam semalam, pagi ni kami bertolak dalam kul 7 pagi gak ke Sekolah Kebangsaan Gemereh... (check out siap2...) smpai je kami disambut oleh Guru Bimbingan skolah tu... (Kaunselor la...) Seperti semalam gak, sesi brmula ngn ice breaking n pembahagian kumpula... aku dapat kumpulan 8 ( skali lagi, kump yg paling skit, 8 orang... kumpulan len 10-12 org)... Tp ari ni, hanya ada 1 sesi LDK, sebab ada ceramah... (semalam 3 LDK) so x de la aku mesra sangat bebudak kt skolah ni... tp nk dibandingkan dgn skolah semalam, b bebudak kt skolah ni lbeh tinggi tahap pemikiran dorg... mungkin sebbab skolah ni dekat ngn bandar, x mcm skolah smalam...

Bagi sesi penginsafan, cam smalam gak, hampir suma bebudak menangis, termasuk dia Penolong Kanan HEM yg turut menitis air mata... tp ada sorg yg x menangis... siap bleh dok senyum2 tgk kwan2 di nangis... mmg keras hati kot budak ni...

Kitorang brtolak balik s.alam dlm kul 6.30... n bermula pencarian bintang karaoke Fakulti Sains Komputer & Matematik yg berlangsung dari Segamat ke S.Alam yg berkhir dengan lagu Selangit dari Mas Idayu...

p/s : aku akn upload gmbar minggu depan...

SELAMAT HARI BAPA....

Trasa bagai dah trlalu lama aku x update blog ni... sebenarnya banyak yang aku tulis dalam blog ni... tp x tau nape bila dah bukak laptop ni, malas sangat nak menekan keypad ni... tapi x pe, kali ni aku nk menulis pasal hari bapa... walaupun hari bapa smalam, tp disebabkan keadaan yang x mengizinkan, bru hari aku bleh online...


ayah, abah, papa, WALID, baba, abi, daddy n banyak lagi... suma panggilan tu hanya merujuk kepada seorang lelaki yg telah memberi nyawa kepada kita, menjaga dari kecil sampai besar n mencari rezeki untuk insan yang bergelar anak...


setipa orang mesti ada kenangan dengan bapa masing2... aku masih bleh ingat waktu form 1... ayah aku dlu slalu hantar aku balik ke Pendang nek moto (hampir setiap bulan sbab aku akan blik tiap2 bulan... waktu tu x de keta lagi)... sejam setengah dok atas moto memang memenatkan n boring... tapi x tau macam mana ayah aku sanggup nek moto hantar aku dan balik sorg2.... penah satu ketika, bila ayah aku amek aku dari Maktab, tetiba je hujan... kami pun stop kt masjid jap... nk tunggu hujan berhenti... lps dah dekat sejam tunggu, hujan x berhenti gak, so ayah aku mengambil keptusan utk redah je hujan sampai umah... so kami pun redah la hujan dari Pendang sampai Arau...


sebagai anak lelaki sulung, bley kata aku ni sorang dimanjakan la jugak, sbb apa yang aku mintak slalunya akan dapat... adik aku slalu jeles n dok kata aku ni anak manja... walaupun begitu, aku mmg susah utk meminta sesuatu dri ayah aku...(sepanjang 5 tahun kt maktab, aku hany telefon umah mintak duit hanya 3 kali... Tu mintak RM20 ja... tu cakap ngn cakap ngan mak aku, suruh ayah aku bank in) klu nk mintak, aku akan karang ayat seminggu... (tp bla mintak, x ikut pun ayat tu...) utk pengetahuan, handset yg aku guna ni pun ayah aku beli... sume org dalam famili aku beli handset guna duit sendiri kecuali aku...


benda paling mahal yg ayah aku beli kt aku adal laptop yg aku guna sekarang... nk tau macam mna aku yg susah nk mintak barang kt ayah dapat laptop ni??? macam ni kisahnya...

' Hari tu ada PC fair kt Kangar... aku pun p la PC Fair tu sorg2... jalan2 dlm PC Fair, byk la flyers, phamplets n catalogs yg dapat aku kumpulkan... aku balik umah n buat2 membelek benda alah tu depan ayah aku... naluri sorg bapa, dia faham isyarat sorg ank tunjukkan... dia pun tnya aku... apa lg, pucuk dicita, ulam mendatang... terus je kami p beli laptop ni... (macam yg aku kata, aku x suka mintak, tp ayah aku yg tanya... hehe...)'


pape pun SELAMAT HARI BAPA buat WALIDku (yg kini berada di Indonesia) n semua insan yang bergelar bapa...

Walid n Ummi

Monday, June 15, 2009

Buah Mangga

Pada suatu hari, ada sorg pembeli yg sdg tawar-menawar dgn sorg penjual mangga...

Pembeli : Bang, brapa harga mangga sekilo???
Penjual : RM8!
Pembeli : Amboi3... (gaya Azwan ali..) Mahalnya!!! 5 ringgit dah la...
Penjual : 8 ringgit tu pun dh kira murah...
Pembeli : Kalau x manis cmne???
Penjual : Klu x manis, x payah bayar...
Pembeli : Klu macam tu, bg sya yg x manis 10 kilo...
Penjual : @%^&()*$

Tak Bestnya...

Aduyai!!! bohsannya...
esok dh nk kena balik shah alam...
orang len ada lagi 3 minggu cuti...
aku dh nk kena balik...
waaaaa!!!!!
tapi x pe...
bkn balik tercongok je kat TERATAI tu...
aku balik dengan misi...
misi utk memartabatkan kembali maruah bangsa...(huhu... padahal g melawat skolah2 je pun...)
misi BESTARI ROADTOUR...
19-21/6 - Johor...
26-29/6 - Melaka...
so bagi sesiapa yang berada berdekatan, nantikan kedatangan aku n kawan2...
huhu...

Sunday, June 14, 2009

BENCINYA!!!!!!!!!!!!!!


Aku terdelete post yg aku dh tulis panjang...
Nak tulis balik mmg dh hilang mood.....



BENCI!!!!!!!!!!!!

Thursday, June 11, 2009

Result!!!! Adoooo.....

Muahaha.... result exam dh kuar... tahniah bg spa yg dpt DL... Cuba lg bg yg x dpt (mcm aku...) Bg yg x bleh menyambung pelajaran, cpt2 la wat rayuan...

By da way, tanpa rsa malunya, aku nk wat postmortem skit pasal result aku... Utk pengetahuan, aku dpt 2.61 je...(waaaa.... x leh la nk mintak motor... last sem pun camni....) tp x pe... cuba lg next sem.... huhu...

aku akan komen by subjek...

CSC412 - Operating System Concept TARGET: C+ DAPAT: C
dpt C ni pun aku mmg bersyukur sgt2... apa x nye, kuiz mmg trok... test x yah nk kta la... mna lg kelas slalu tuang (aku x tau la psai pa aku mmg x ska sgt subjek... mmg x leh nk wat pa la... carry mark pun stakat dpt 9/40... lulus tu mmg kira besaq tuah la (x payah nk repeat)...

CSC413 - Introduction to Interactive Multimedia TARGET: B+ DAPAT: B
Subjek ni best... klu klas amali la... mai msuk klas teori, mmg hampeh... byk sgt term nk kna igt... dh la aku ni bukan jenis yg ska menghafal... tambah lak exam ni ptg n pg tu ada paper CTU (stu lg paper yg perlu penghafalan yg tinggi...) tp kira ok la dpt B...

CSC435 - Object Oriented Programming TARGET: B DAPAT: B
Alhamdulillah... ada gak yg capai target... aku klu bab programming ni bleh la gagah... stu sbb yg best psai subjek programming ni ialah sbb kta bleh nmpak hasil yg kita wat... So makin naik la skit smngat tu... lgpun bnda ni mmg perlu pemahaman...

CTU551 - Tamadun Islam dan Tamadun Asia TARGET: A DAPAT: A
Huh!!! klu x dpt A mmg aku akan frust menonggeng la... dgn jawapan lecturer dh bg... tinggal tunggu soklan je... mungkin klu nk ada mslah pun kt section objektif la...

HBU121 - Kesatria Negara II TARGET: A+ DAPAT: A
Ni stu lg... klu x dpt A mmg aku akan menjerit kt pdg kawad smpai kur anak tekak... walaupun krg +, tp x pa la sbb markah dia sma ja... mungkin plus tu hilang sbb test TTS kot (aku mmg wat terabur gla...)... klu yg len tu rsanye full mark kot... huhu...

MAT471 - Calculus II TARGET: C DAPAT: D
Adoi... ni mmg subjek plg kritikal... tp x dak la aku xpect nk fail... Calculus I aritu aku target C bleh dpt B-... mmg x sangka la... tp nk wat camne... dh test mmg trok... exercise pun x penahnye nk wat (bg yg dh lma kenal aku, paham2 je la...) tp x pe, sem stu lg aku akan balas dendam kt subjek ni...

QMT361 - Fundamental of Probability and Statistic TARGET: B+ DAPAT: B-
Lecturer aku slalu kta, subjek ni mmg senang nk dpt A n x penah ada lg org fail... bla org dh kta subjek senang, kita slalu amek mudah... tmbah lg dpt lecturer yg baik, mmg senang nk amek kesempatan... dr 4 test, aku hanya amek 2 je (tu pun x score...) tp nk wat camne, anda dpt apa yg anda usahakan...

So, spt dlu (sjk form 1) bla dh dpt result yg trok, semangat nk berubah tu mmg berkobar tinggi (kalah Twin Tower)... Bla dh bkk sem, hampeh... tp x pe, aku akan pastikan kali ni sume tu akan berubah... huhu...

Thursday, June 4, 2009

Colgate vs Mu'min

x tau la sama ada korg sume prasan x... cube korg sume tgk iklan2 yg jenama ubat gigi Colgate n Mu'min ni... mmg nmpk sgt dorg saling bersaing... (Darlie, Fresh n White n len2 rileks je...)



cube tgk iklan pertama mu'min... Iklan ni menunjukkan bahwa ubat gigi ni merupakan ubat gigi yg mmg disahkan halal... lbey krg seminggu lps tu, colgate lak kuar iklan nk bgtau yg dorg nye produk pun halal gak... siap tyg logo halal...



bru2 ni, aku trtengok iklan colgate, dia kta ubat gigi bkn sekadar perlu halal, malah perlu ada flouride tuk nk menguatkan gigi... asalnye aku heran gak, ada ke ubat gigi yg x de flouride sbb alalu aku tgk ubat gigi sume ada flouride... bbrpa ari lpas tu lak, aku ada tgk iklan mukmin... aku perhati btol2... owhhh, bru aku faham, ubat gigi mu'min yg bru ni dia tulis 'Tanpa Flourida'....



mcm2 kn... sma la mcm dlm katalog promosi pasaraya besar kt malaysia (Tesco, Carrefour n Giant la...) klu kita dpt tgk dlm katalog tu, dorg akan wat antara satu sma len... walaupun menggunakan ganti nma 'PESAING', still, perkataan tu ditulis mengikut design nama pesaing2 tersebut...
byk lg syarikat2 yg 'bersaing' antara stu sma len ni... kdg2 aku trgelak sorg2 tgk bnda ni... tp tu la, dh jd lumrah alam kan... sume org bersaing tuk menjadi yg trhebat... tp klu nk bersaing pun msti la ngn cara yg sihat... jgn la smpai nk gna bomoh... lgpun rezeki tiap2 org mmg dh ditetapkan Yang Maha Pemurah...

Wednesday, June 3, 2009

Pengkhianat!!!!!!!

Suatu ptg, di sebuah rumah dihujung kampung, sorg istri brtnya kpd lakinya:-

Isteri : Abang!!! btol ke abg ada affair ngn Milah janda berhias tu???
Suami : Mna ada... dari mana la awak dpt cite yg bkn2 ni...
Isteri : Milah sendri yg ckap kt sya...
Suami : Ye la tu... awak percaya la sgt ngn pengkhianat cam Milah tu...
Isteri : Pengkhianat?! nape abg ckap yg Milah tu pengkhianat??? apa dia dh wat???
Suami : Apa x nye??? dia dh janji ngn abg yg di x nk cite kt spa2... ni dh dia cite kt awk, x ke nmanye pengkhianat tu...

dan x semena2, byklah piring trbang melayang keluar menghambat si suami...

Moral of da story, 'pandai makan, pandai simpan la...'

Kecemasan!!!

Bg yg bru n dh lma drive, ini ada sdkit info utk ttg langkah2 yg perlu diambil jika brlaku kecemasan di jln raya... bkn apa, supaya anda sume x panik bla brlaku kejadian2 yg x diingini dan di luar jangkaan... in addition, anda juga bleh mengelak dr brlaku perkara yg x lbey buruk trjadi...

Brek gagal berfungsi
- sesorg pemandu mnekan injak brek, tp injak brek trus menyentuh lantai
- pamkan injak brek segera bg mmulihkn tknan brek
- klu gagal, tarik handbrake bransur2, tkar gear rndh dgn menggunakan kuasa pemampatan enjin utk mmperlahankan kenderaan
- klu brek gagal brfungsi di kwsan bukit or curam, cri segera objek utk digesel spt semak or divider jln utk mmperlahankan kenderaan (keta rosak bleh ganti, bdn risak, bley mati...)
- Gunakan hon dan lampu bg mmberi amaran kpd pemandu lain

Kenderaan terbabas
+ klu bhgn belakang trbabas, lps pedal minyak segera
+ pusing stereng mengikut arah belakang yg trbabas
+ jgn guna brek dlm keadaan ini

Tayar pecah
* Pegang stereng dgn kuat
* jika tayar belakang pecah, kenderaan akn membelok ke kiri dan kanan
* brek scara perlahan2 dan brhati2 (brek mengejut akan wat keta berpusing dn x dpt dikawal)
* Naik ke ats bahu jln perlahan2 di kwasan rata dan selamat utk menukar tayar (jangan tukar tayar di kawasan bahaya)
* nyalakan lampu or letak tanda isyarat kecemasan agr pemandu len tahu bhwa anda ada di dpn

Cermin hadapan pecah
> prlahankn kenderaan, jenguk melalui tingkap dan brhnti d kwsan selamat
> ltak kain atau gebar di ats dashboard dan letakkan serpihan cermin yg pecah ats kain or gebar trsebut
> lindungi mata dgn kaca mata
> tkar cermin dgn segera

semoga anda sume dpt mmpraktikkan benda ni jika berlaku kejadian yg x diingini ini brlaku... Pape pun, Pandulah dgn cermat, ingatlah org yg trsyg...

huhuhu....

Smalam aku drive dr umah g airport nk g amek ayah aku... rsanya tu la jarak plg jauh aku drive (Arau-Kepala Batas)... lgpun utk pengetahuan, aku bru penah drive keta ayah aku sbyk 4 kali je... 2 kali lps dpt 'P' n 2 kali lps abes 'P'(trmasuk smalam)...



Bkn nk cite psal aku bwk keta, tp sbnrnya nk cite psal ayah aku... Actually ayah aku bru blik dr Lampung, Indonesia lps 3 minggu g keje kt sna... lgpun dia blik ni sbb nk wat visa je... lps tu g blik la sna sbb ada kontrak 3 bln...



awlnya aku trkejut gak bla dgr cite yg ayah aku nk g keje kt Indon nu... ye la, lpas pencen, kilang ada la bg dia keje kontrak, tp dia tak mau... bru2 ni bru aku tau slah stu sbb nye ialah gajinya RM7000 sbln... jd x heran la bla ada kwn2 ayah aku yg yg x pencen lagi letak jawatan sbb nk g keje kt sna...(Klu aku pun nk... ye la, gaji 7000, n nk blanja apa sgt kt sna... klu nk gna pun maybe 1000 je sbln)huhu... Tp tu la, bla nk dibandingkn, mmg brbaloi la ngan pengalaman ayah aku yg dh keje kt kilang gula selama 36 tahun...



Tp bla dgr ayah aku cite pengalaman nk kt sna agk perit gak la... ye la, nk gi sna kne nek flight smpai airport Palembang... pastu kne nek bas plak 5 jam (SP-KL tu)... Dah la dok sna, ari2 org jamu mkn tempe (utk pengetahuan, mak aku x penah msak tempe kt umah)... dh la nk g kilang ngn umah lbey krg 1.5km (jln kaki ari2, mmg sihat)... plg x best, kt kilang x de toilet... klu ada 'nature's call' kna la lari blik umah...



Td aku tgk dlm Diva@1 ada la dorg cite psl cite Upin&Ipin nk msuk pasaran Indon, tp smalam ayah bgtau, ada pekerja2 bwh dia yg mintak dia tlg belikan bju upin&ipin, nk bg kt anak sedara dia... mmg kuat btol la pengaruh bdk botak 2 org tu (aku pun trpengaruh gak)... huhu...

Wednesday, May 27, 2009

Hatiku Milikmu...

Skali lg, stelah sekian lma, akhirnya dpt gak aku tgk cite ni blik... Dlm otak aku mmg aku nk cri cite ni, tp x tau nape aku x bley nk igt tjuk cite ni... Dil Hai Tumhaara -Hatiku Milikmu-... tp nsib baik mlm td aku trbukak TV9 lps tgk cite just like heaven kt TV2...

Slalunye TV9 mmg tyg hindustan tiap2 ari slasa mlm, tp dh minggu lps dia tyg cite len, so aku igt mmg dh x tyg dh la... tp tu la, klu mmg dh nsib bley tgk, mmg jd la...
Skali lg, empangan air mataku pecah lg... bg yg mmg mengenali aku, aku slalu kta, "hampa wat la mcm mna pun, hell la mcm mna pun (dlm komander la..), mmg susah utk air mata aku mengalir, tp klu bg cite hindustan or bca novel mmg aku tumpas... "(hehe...)
Sblm ni, waktu exam aritu, aku ada tgk cite Kabhi Khushi Kabhi Gham -kadang2 gembira, kadang2 sedih- (Thanks to Lan, mmg dh lma aku nk tgk cite ni...) bla dh dpt cite ni, aku mmg tgk 2,3 kli... mmg best... kering sume air mata aku...

Satu lg cite hindustan yg wat aku mengeringkan telaga mataku ialah cite Kal Ho Naa Ho -esok masih ada-... walaupun cite agak lwak dan menghiburkan, tp dia nye ending tu mmg aku x leh tahan... x kesah spa ada kt sekeliling tu... klu dia nk menitis, menitis la gak...

Itu sume nk menunjukkan betapa gilanye aku trhadap cite hindustan... klu ada la course 3rd language Hindi kt UiTM, mmg aku aku register tnpa berfikir panjang... tp skang ni aku mmg pening nk amek bahasa apa... skali pkir, Spanish best gak... Jepun pun menarik... Korea pun bleh tahan... tp klu kut situasi kt Malaysia, Mandarin yg elok... Arab mmg aku tolak tepi dah... dua taun blaja arab msa f1 n f2 pun dok benak lg...

Monday, May 25, 2009

OOOWWWHHHH!!!! Fakta & Trivia

sedikit fakta & trivia utk anda... so ada la gak ilmu bla bca blog ni....

* sekor cicak bleh memanjat dinding yg tegak, melekat dgn bdn yg trbalik n melekap pd kaca yg brkilat dgn hanya menggunakan bulu di kakinya. ia gak brgerak secara 'peeling' utk mmbntuk 'intermolekular bonds' dgn permukaan di mna ia brjln.

* Di Amerika Selatan, adalah krg sopan jika brtnya ttg isteri dan anak2 kpd lelaki yg tlah brkhwin, tp di kebanyakan negara arab, perbuatan ini dianggap tidak sopan.

*Purata 5 lelaki di US akan mati lebih cpt brbnding wanita.

*individu yg memiliki 6 jari, x kira tgn atau kaki, digelar sebagai 'exadectylism'

*Lebih 70% lelaki di Malaysia mengalami masalah obesiti (xcept aku yg x ckup berat bdn.huhuhu...)

Saturday, May 23, 2009

Aku & Pemburu Hantu....

Jgn la gelabah... ini bknnyer cite psl aku nk join 'Pemburu Hantu' kt Astro Ria tu... bkn gak aku sdg diburu oleh pemburu2 hantu tu... tp nk cite psl movie ttg pemburu hantu yg aku ska...


Dh lama aku nk tgk cite 'Van Helsing' ni... bkn nk tgk 4 da 1st time, tp nk tgk lg...
seingat aku, aku ada bli CD cite ni waktu mula2 kuar... tp ntah dimana, cari2 x jmpa...
Thanks to TV3 sbb tyg blik cite kt slot mega movie (22/5/09)...
actually aku mmg minat ngn cite psl pemburu hantu ni... 4 example, Supernatural.
walaupun aku byk miss cite ni kt tv, tp aku dh qada blik season 1, 2 & half of da season 3 sbb yg tu je ada dlm collection aku... so sesape yg ada da latest supernatural, jgn la segan2 nk share ngn aku...

brblik kpd van helsing, sebab len yg menyebabkab aku minat cite ni ialah adanya hugh jackman...
i'm a big fan of hugh jackman... lakonannya mmg energetic n nmpak real...
spa ad tgk cite 'The Prestige'??? klu spa yg tgk, msti best kan...
dh lma aku nk tgk cite ni... akhirnya dpt gak tgk waktu gap sblm paper stat aritu...
cite yg mengisahkan dua magician yg berlumba utk mnccari trick yg hebat supaya dorg dpt membuktikan spa yg lbey power...







dlm cite ni kta dpt tau apa sebenarnya yg dilakukan oleh ahli silap mata utk mengaburi mata penonton...




paling menarik adalah apabila sains digunakan utk wat magic... tp klu tgk dlm cite ni, mesin yg hugh jackman guna tu x mungkin la dpt wujud kt dlm dunia ni...
lgpun ia mmg menyalahi kod etika dlm sains

The latest movie of hugh jackman yg aku tgk ialah
'X-Men Origin : Wolverine'...
walaupun aku dh ada kwn aku transfer cite ni dlm hard disk aku, tp aku ttp g panggung utk merasai kepuasan menonton movie yg maksimum...
spt yg dikhabarkan, cite blockbuster ni mmg meletop habis...
klu spa yg mmg mengikuti movie x-men (mcm aku), anda akan dpt mengetahui cite sebenar disebalik kisah hidup wolverine...
kita akn dpt tahu camne dia bleh dpt kuku besi tu n apa yg tleh trjadi kt dia in da past life...
stu lg yg best, korg bleh tgk prof X msih lg bleh brjln... huhu...

stu je yg aku trkilan sbb aku x tgk lg cite hugh jackman ngn nicole kidman tu, 'Australia'... so skali lg, bg sesapa yg ada cite australia tu, jom la share ngn aku.... x rugi pape pun...




Friday, May 22, 2009

WAHHH!!!


Skali tengok, mak aaaiiii..... cantiknya umah ni...
msti org kaya yg dok kt umah ni....
Hakikatnya...
..............................
..........................
......................
..................
..............
..........
......
..
.


Adus!!! Tipah tertipu....
biar x kaya, yg penting bergaya...
huhu...

Thursday, May 21, 2009

X de otak...

Orang kta blonde tu cantik...
Orang gak kta blondes have no brain...
btol ke???
x nk ckp lbey, lu pikir la sindri ;p

Scary Mary Poppins

OMG!!! x tau la cmne dorg bleh dpt idea nk meng'horror'kan cite mary poppins...
aku penah tgk cite ni skali... best...
tgk la clip kt bwh ni... cite muzikal komedi yg telah di'horror'kan...

Wednesday, May 20, 2009

Pemimpim Yang Zalim Setelah Dibunuh Gerombolan Pencuri, Mayatnya Hangus Terbakar Tiba-tiba

fuh dahsyat....
msti korg heran kan. ntah pape la title post ni..
actually td aku tgk iklan kt TV9 utk slot hidayah...
tu la tjuk cite utk minggu ni...
tjuk yg mmg direct to the point...
x pyh tgk pun dh tau cite camne...
so cite ni dh jd x saspen sbb dlm title pun dh bgtau ending cite ni camne...

ckp ttg tjuk ni, nape sjk kebelakangan ni, drama2 tv byk guna nma watak sbg dlm cite utk dijadikan tjuk... apa sudah ketandusan idea????

contohnya, 'Embun Mutiara', 'Suria Kasandra', 'Upik Abu dan Laura' n mcm2 lg la.....

ada skali aku trdgr ada cite tjuk 'Mataku Nampak Hantu'...
skali dgr cm cite seram...
dua kali dgr mcm lwk la plak...
BTW, cite psl ape??? umah aku x de astro, so x leh tgk...
tp klu brdasarkan title tu, tau la kisah org yg bleh nmpk hantu...
mcm ni rupa hantu tu???
(ni gmbr nural jd wicked witch wktu f4)

Sunday, May 17, 2009

Yeh!!!! Dh smpai Umah...

Akhirnya, sampai gak aku kt umah... setelah seminggu bertapa kt umah makcik aku kt shah alam....
Best gak blik umah nek flight... aku nek FireFly, FY 2168 dr airport subang smpai alor star... smpai2 je dh ade org tunggu... best la... rsa cam blik dr oversea lak... walaupun blik dr shah alam je pun... utk pengetahuan, tket blik aku ni brhrga RM35 je... klu nek bas RM45... berbaloi x??? msti la brbaloi sbb dh la murah, x yah nk mmbzir msa dok dlm bas or train lg... tp kdg2 nk gak tren...

Pape pun, SLAMAT BRCUTI utk aku!!!

Saturday, May 16, 2009

MOVIE!!! Star Trek : The Future Begins




Bertempat di Cineleisure Damansara, aku g tgk cite Star Trek ni... I'm not 'Trekkies'(die-hard-f ans star trek) tp dh org blanja, xkan nk tolak... x baik tolak rezeki...







secara keseluruhan, cite ni msih bleh difahami walaupun korg bkn 'Trekkies'. mula2 nya agak pening skit sbb dia bermain dgn msa, tp lma2 OK la...







Aritu aku tgk dlm Jimmy Kimmel, 'Trekkies' kat US sanggup tido depan wyg, berpakaian Starfleet semata-mata nk tunggu cite ni kuar... dh sume bdk2 nerd je... betapa kuatnya pengaruh cite ni...







BTW, bg sapa yg nak tgk, bleh la g tgk skang... jgn tgu nk download je sbb cite ni kna tgk smbil dgr audio dia yg mmg meletop...







7 stars

Selamat Hari Guru!!!!

Selamat Hari Guru!!! Happy Teacher's Day!!! kpd sume cikgu2 ku... thanks 4 everythings....

Guru merupakan org yg trpenting dlm hidup kta after our parents... mengajar byk perkara dr A-Z, 1-berbillion2. guru x trhad kpd mereka yg mengajar di skolah je... lecturer kt matrix, kt U pun merupakan guru krna mereka mengajar kta ttg perkara2 yg mak bapak kita pun x ajr... ade ke orang, time dok umah, mak bpk dia kta "Ok, ari ni kta blajar biology. Pastu msuk lab, kta wat xperimen"... mungkin ada, tp yg mak bpk dia mmg cikgu la kot...

Nk menunjukkan bhw btp tingginya martabat guru, saidina ali prnh brkta "Seseorang yg mengajar kamu walau 1 huruf pun, perlu dihormati sbg sorg guru"(lbey2 krg camtu la..) Itu yg mengajar stu huruf. Klu yg mengajar 1 buku??? Lg la tinggi penghormatan yg perlu diberikan...

Menyingkap ttg ksah guru, byk pengalaman sjk bljr dr tadika smpai dh msuk U skang ni... cikgu tdika aku dlu nmanya dia Cikgu Om... cerita ttg zamn tdka x byk la yg menarik... hnya cite bdk2...

msuk sek rendah, aku bleh ingat la cikgu2 kelas aku... (drjah 1- Ckgu Fatmawati, drjh 2 - Ckgu roslan, drja 3 - cikgu hazieyati, drjh 4-6 - cikgu ramlah man).

stu hari, awl sem lps, aku g la bli tket train kt arau. tgh2 bli tiket, ada la sorg makcik ni msuk... akak kaunter tu tnya nma aku (sbb bli tket yg tmpat tido, klu yg ekonomi mmg dia x tnya nma)... aku pun bgtau la nma aku... lps aku bgtau nma aku, makcik kt blakang tu tba2 mai jenguk muka aku aku... aku berkta dlm hati " apa hal makcik ni??? btoi ka???". lps tu makcik tu tnya aku,"x knai ckgu ka???" aku tgk btoi2 muka makcik tu... oooo cikgu hazieyati... mna nk ble lupa, aku slalu kna ngan dia... waktu blaja ngan dia, bku tulis tu smpai kna sambung 7 buah...

waktu kt MRSM Pendang, byk gak cite psal cikgu2 ni... ye la, zaman sek menengah la zaman nk knl dunia... hubungan ngan cikgu2 pun rpt... klu dlu aku, tiap kli awl bulan, aku slalu tumpang cikgu idziana @ teacher normah nk blik umah... jimat skit... dh la hantar smpai dpn pintu2... aku penah cite kt kwn aku, klu waktu rehat je, aku slalu lepak kt blik guru, smbg2 ngn cikgu2... dia gila ka... klu kt skolah dia nk tegur ckgu pun tkut...

Bg aku, cikgu yg paling best ialah teacher normah... sorg guru yg brjiwa muda... mana penah ada lg cikgu mai beray umah student... slalu student yang p beraya umah cikgu... ni la first time aku jumpa... last raya aji dia mai umah aku..

Actually, byk lg cite ttg guru2ku yg nk aku tlis, tp pjg sgt... Pape pun, kpd semua, hargailah guru2 anda... bg yg nk jd cikgu, jdlah cikgu2 yg brtanggungjawab....

Friday, May 15, 2009

Awal Mula, Pertama Mula...


Tahniah kpd aku kerana akhirnya berjaya gak meng'create' blog sendri. Dh lma aku mengidam nk wat blog ni... tp tu la, tkut nnt bla dh ada blog, mls nk update lak... BTW, dh lma2 pkir, tgk org len pun byk dh wat blog, apa slhnya aku mencuba... soal komitmen nk update tu, tgk2 la...


so, to all my fren, rajin2 la view blog ni,(hehe...) bila dh ada org view, bru la smngat nk tulis lg.... huhu...
So, smpai sni je la post pertama aku, mlm ni nk g tgk Star Trek... so esk la aku bg review psal cite ni...
Ha stu lg jgn lupa, esk hari guru... wish la pada cikgu2 n lecturer2 anda... tnpa mereka siapalah kita...